tiistai 12. toukokuuta 2015

Niina keittiössä osa 1: Heppatytön unelma

Kun ruokablogit ja omat reseptit ovat nykyään niin muotia, niin päätinpä miekin sitten kirjotella vähän ruokajuttuja. Ruokajutut tulevat kulkemaan nimellä Niinan keittiössä. Lisäilen tänne vähän ruokajuttuja ja reseptejä. Kaikki reseptit on ihan omasta päästäni.
Ajatus ruoka-aiheesta lähti siitä, kun minulla oli tuo nettivalmennus ja siellä ihmiset kysyivät reseptejä. Reseptien ja tuotosten määrä on loputon noilla ruoka-aineilla, itselläni ei ole ainakaan kertaakaan tullut ongelmia ja noista yksinkertaisista ruoka-aineista voi valmistaa mitä vain.

Ensimmäisessä osassa valmistan risottotyyppisen Heppatytön unelma -ruuan. Mikäs onkaan parempi raaka-aine kuin hevonen! En ole oikein koskaan ymmärtänyt, että miksi kaikki hevosihmiset ei syö hevosta.
Ensinnäkin hevonen maistuu aivan mahtavalle ja siinä ei ole paljon rasvaa. Toiseksi hevonen on todella eettistä ruokaa. Mielelläni syön eläintä jota on hoidettu ja paijattu hyvin, joka on saanut liikuntaa, olla ulkona, syödä laadukasta ruokaa ja jota on rakastettu hevosena ja päästetty ajoissa kivuistaan. Verrataan vaikka tehotuotettuun possuun, joka kasvatetaan sitä varten, että me ihmiset saamme ruokaa. Possu ei pääse ulos, sitä ei treenata, sitä ei harjata, ruokinta kuitekin pidetään kunnossa. Ensin hevosta rakastetaan ja hoidetaan hevosena ja sen viimeinen tehtävä on vielä täyttää meidän vatsat - eettisesti.

Mutta, sitten asiaan.

kuvasta poiketen tarvitaan vain yksi pussi wokvihanneksia ja lisäksi vielä yksi iso sipuli, sekä kookosöljyä paistamiseen

Käytössäni oli seuraavat raaka-aineet:
n. 500g hevosen jauhelihaa
500g wokvihanneksia
400g tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli
1,5dl riisiä
Cocovi kookosöljyä paistamiseen
mausteita oman maun mukaan

Tästä tulee neljä annosta

Vesi kattilaan kiehumaan ja riisin mittaus. Minä mittaan riisin keittiövaa'alla grammamääräisesti omalle ruokavaliolleni sopivasti.

Ruskistetaan jauheliha ja lisätään sipuli.Sopivasti vesikin kiehuu jo tässä vaiheessa, joten lisätään riisit ja riisn keitinveteen suolaa ja vahvaa currymaustetta.
Kun sipuli alkaa olemaan melko kypsä, lisätään wokit. Ennen wokkien lisäämistä maustetaan. Minä käytin suolaa, pippuria ja chiliä. Sitten pilkotaan sienet ja ripotellaan pilkottujen sienien päälle suola ja aromisuola. Sienet pannulle ja sekoitetaan kunnolla ja lisätään tarvittaessa hieman öljyä.
Tämän jälkeen kansi päälle pannulle ja pienellä lämmöllä odotellaan n. 15min.
Riisit voi jossain vaiheessa ottaa pois hellalta ja laittaa kannen kattilan päälle ja antaa hautua.
Kun tuo raastava n. 15min on kulunut, ruoka lautaselle ja syömään!

ruskistetaan jauheliha

lisää sipuli

kun sipuli alkaa olemaan kypsähköä lisätään mausteet ja wokit
Ennen wokkien laittoa maustetaan. Kun maustaa kunnolla, ei wokkeja tarvitse erikseen maustaa, koska ne imevät makua lihasta.


sienistä poistan jalat ja kuorin
sienet saavat olla melko isoja paloja, tai miten itse tykkää. Sienten päälle ripottelen suolaa ja aromisuolaa enenn pannulle laittoa.

wokit ja sienet sekoitettuna pannulle

 Laskin, että yhdessä annoksessa on n. 460kcal. Ravintosisältö: protskua 30g, hiilaria 30g ja rasvaa 25g. En laskenut mukaan tomaattia enkä punajuurta. Jaan aina ruuat annoksisksi kippoihin, jotta ne on helppo ottaa töihin mukaan tai vaan kotona lämmittää. On oikea määrä aina valmiina.

Ruokajuomaksi vettä ja päivän vitamiinit menee samalla :) Lisäksi laitoin sekaan vielä muutaman jalapenon.


Loput ruuat jaettu valmiisiin annoksiin
Nyt vaan maha täynnä odotellaan illan jännittävää Suomi-Venäjä peliä!

Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti