Kokkikoulua taas luvassa teille hyvät koirat ja koirien omistajat. Pahoitteluni viime viikon puuttuvasta osasta, mutta minua pidettiin hoidossa koko päivä, joten eihän sitä kylässä kerkeä kokkailemaan.
Tänään on koulujen päättäjäiset ja itseään kouluttaneet pitävät juhlat. Me päätimme juhlia niitä kakun merkeissä. Niin ja onhan huomenna Mörköllä 1v synttärit niin on tämä kakku vähän Mörköllekkin. Emme tee mitään perinteistä kaupan maksalaatikkokakkua tai koiranmakkarasta kakkua, vaikka ne hyviä ovatkin niin meidän vatsat eivät ole tottuneet niihin. Mörköllä on huomenna vielä puputreenit niin ei siellä passaa vatsa sekaisin juosta. Minä pidän täytekakuista ja kermasta. Niinpä minäkin teen nyt täytekakun.
Olkoonkin tämän kakun nimi Aatelisten raakaruokailijoiden juhlakakku!
Aatelisten raakaruokailijoiden juhlakakku -ohje
n. 1,5kg lihaa Kennelrehulta
2 purkkia viiliä tai kermaviiliä
3 kananmunaa
herkkuja koristeluun
Lihalevyt on hyvä ottaa sulamaan illalla jääkaappiin. Minä valitsin täytekakun kerroksiksi possua, lihaista rasvaa ja maksalaatikkoa.
Sekoitetaan viili ja munat keskenään, tästä tulee ihanaa ihan kermavaahdon näköistä täytettä.
Viilimuna-seos on löysää ja valuu lautasellekkin, mutta se ei haittaa, koska sitä voi sitten lusikoida kuppiin, kun kakkua leikataan.
Sitten vain yhdistellään kerroksia. Päällimmäiseksi minun kakkuuni tuli maksalaatikko. Maksalaatikko oli kerennyt jo sulaa jonkun verran ja mureni hieman. Taiteilin muruista ykkösen. Sitten kaadetaan vielä loppu viilimunaseos kakun päälle ja koristellaan. Ja tadaa kakku on valmis!
Helppoa, nopeaa ja herkullista! Niin ja ei pieretä!
Onnea vaan kaikille valmistuneille ja vähän Mörköllekkin
- Källi, kokkaava kääpiöpinseri -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti