lauantai 16. toukokuuta 2015

Källin kokkikoulu osa1. Makoisat maksamakkarakeksit

Källi täällä kirjottelee moro!



 Tänään alkaa minun uusi blogisarja, nimittäin Källin kokkikoulu. Olen aina arvostanut koulunsa käyneitä ja itseään sivistäviä ihmisiä, niin ja koiria. Olenhan minäkin käynyt tokokoulussa ja agilitykoulussa. Mitään ammattia tai nimikettä tästä minun koulustani ei saa, mutta sitäkin herkullisempia ohjeita on luvassa ja masut saa täyteen. Sen lupaan! Tehkää perässä.

Ensimmäisessä osassa valmistamme itsetehtyjä koirankeksejä; makuhermoja kutkuttavia maksamakkarakeksejä. Maksamakkara tuo Herra Snellmannin (tai joskus myös HK:n) lahja koirille. Maksamakkaran avulla pääsee melkein jopa kuuhun!




Resepti kuuluu seuraavanlaisesti:
reilu 0,5dl öljyä
0,5dl vettä
150g maksamakkaraa (puolet Snellmannista)
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl vehnäjauhoja
1dl pellavarouhetta
ripaus leivinjauhetta (ei pakollinen)
ripaus valkosipulia
ripaus karpalorouhetta

Eli näillä mennään ja eikun menoksi! Ensin sekoitetaan vesi ja maksamakkara. Näin.

Sitten lisätään jauhot ja öljy ja sekoitetaan. Tämän jälkeen lisätään kaurahiutaleet, pellavarouhe ja mausteet. Sekoitetaan hyvin sekaisin. Näin. (Huomioikaa kuinka taitava koira olen, kun osaan käyttää haarukkaa.)

Kun taikina on valmista, tehdään taikinasta kivan muotoisia ja kokoisia pallukoita ja laitetaan ne pellille. Tsot tsot, vielä pitää malttaa ja pitää tassunsa kurissa! Seuraavaksi laitetaan herkullisen tuoksuiset keksit uuniin.


Uunissa keksit paistuvat 200asteessa 20min. Raastavat 20min tarkkailemme laatua uunin ikkunasta.


Kunnes vihdoin 20min on kulunut ja keksit näyttävät tältä:


Jäähdytetään hetki ja maistetaan. Jos kekseistä haluaa kovia tai kovempia niin sitten laitetaan keksit vielä uuniin jälkilämpöön.

Näitä kun kantaa omistaja lenkillä mukana niin korvat pysyvät tallella oikeastaan koko ajan, on niin palkitsevia keksejä!
Kuulemisiin! Kokkikoulun osa2 ensi lauantaina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti